Libur Nasional dina Januari

1 Januari

Multi-Nagara-Poé Taun Anyar urang
Hartina, 1 Januari dina kalénder Gregorian nyaéta "Taun Anyar" anu biasa disebut ku kalolobaan nagara di dunya.
karajaan Inggris: Poé saméméh Taun Anyar, unggal rumah tangga kudu boga anggur dina botol jeung daging dina lomari.
Bélgia: Dina isuk-isuk poé Taun Anyar, hal munggaran di padesaan nyaéta pikeun ngabagéakeun ucapan taun anyar ka sato.
Jérman:Dina mangsa Taun Anyar, unggal rumah tangga kedah nempatkeun tangkal fir sareng tangkal horizontal.Daunna pinuh ku kembang sutra, anu hartosna kembangna sapertos brokat sareng dunya pinuh ku musim semi.
Perancis: Taun Anyar dirayakeun ku anggur.Jalma mimiti nginum sareng nginum ti Hawa Taun Anyar dugi ka 3 Januari.
Itali: Unggal kulawarga nyokot barang heubeul, megatkeun sababaraha beulah imah, smashes aranjeunna nepi ka potongan, sarta throws pot heubeul, botol jeung kaléng kaluar tina panto, nunjukkeun yén maranéhna bakal meunang leupas tina sial jeung troubles.Ieu cara tradisional maranéhanana ninggalkeun taun heubeul jeung celebrating Taun Anyar..
Swiss: Urang Swiss boga kabiasaan latihan dina Poé Taun Anyar.Aranjeunna nganggo kabugaran pikeun ngabagéakeun taun anyar.
Yunani: Dina Poé Taun Anyar, unggal kulawarga nyieun kueh badag kalayan koin pérak jero.Saha anu ngadahar jajan nganggo koin pérak janten jalma anu paling untung dina Taun Anyar.Sarerea congratulates anjeunna.
Spanyol: Bel mimiti hurung tabuh dua welas, saréréa tarung ngadahar buah anggur.Lamun 12 bisa didahar ku bel, eta hartina unggal bulan Taun Anyar bakal sagala katuhu.

6 Januari

Kristen-Epiphany
Festival penting pikeun Katolik sareng Kristen pikeun ngémutan sareng ngagungkeun penampilan munggaran Yesus ka bangsa-bangsa sanés (ngarujuk kana Tilu Magi Wétan) saatos anjeunna lahir salaku manusa.

7 Januari

Garéja Ortodoks-Natal
Nagara jeung Garéja Ortodoks salaku iman mainstream ngawengku: Rusia, Ukraina, Bélarus, Moldova, Romania, Bulgaria, Yunani, Sérbia, Makédonia, Géorgia, Monténégro.

10 Januari

Poé Jepang-Dewasa

Pamaréntah Jepang ngumumkeun yén mimitian taun 2000, Senén dina minggu kadua Januari bakal janten Poé Dewasa.Liburan kanggo jalma ngora anu parantos umur 20an taun ieu.Ieu salah sahiji festival tradisional pangpentingna di Jepang.

Dina Maret 2018, Rapat Kabinet Pamaréntah Jepang ngaluluskeun amandemen UU Sipil, ngirangan umur hukum mayoritas tina 20 dugi ka 18.
Kagiatan: Dina poé ieu, maranéhna biasana maké kostum tradisional pikeun ngahormat ka tempat suci, ngahaturkeun nuhun ka dewa jeung karuhun pikeun berkah maranéhanana, sarta ménta terus "perawatan".

17 Januari

Amérika Sarikat-Martin Luther King Jr Poé
Dina 20 Januari 1986, jalma-jalma di sakuliah nagara ngagungkeun Poé Martin Luther King resmi munggaran, hiji-hijina liburan féderal pikeun miéling Amérika Afrika.Minggu katilu Januari unggal taun ku pamaréntah AS bakal Martin Luther King Jr. Poé Peringatan Nasional.
Kagiatan: Dina Martin Luther King Day, ogé katelah MLK Day, siswa dina libur bakal diayakeun ku sakola pikeun ilubiung dina kagiatan amal di luar sakola.Contona, indit nyadiakeun dahareun keur fakir miskin, indit ka SD hideung pikeun beberesih, jsb.

26 Januari

Australia-Poé Nasional
Dina 18 Januari 1788, 11 parahu tina "Armada Kahiji" dipingpin ku Arthur Phillip anjog sarta anchored di Port Jackson, Sydney.Kapal-kapal ieu mawa 780 tahanan anu dideportasi, sareng sakitar 1.200 urang ti angkatan laut sareng kulawargana.
Dalapan poé sanggeusna, dina 26 Januari, aranjeunna resmi ngadegkeun koloni Britania munggaran di Port Jackson, Australia, sarta Philip jadi gubernur munggaran.Saprak harita, 26 Januari geus jadi ulang taun ngadegna Australia, sarta eta geus disebut "Australia Poé Nasional".
Kagiatan: Dina poé ieu, sakabéh kota gedé di Australia bakal ngayakeun rupa-rupa hajatan skala badag.Salah sahijina nyaéta upacara naturalisasi: sumpah koléktif rébuan warga anyar Pasamakmuran Australia.

India-Republik Poé

India ngagaduhan tilu liburan nasional.26 Januari disebut "Poé Républik" pikeun miéling ngadegna Républik India dina 26 Januari 1950 nalika Konstitusi berlaku.15 Agustus disebut "Poé Kamerdikaan" pikeun miéling kamerdikaan India ti penjajah Inggris dina 15 Agustus 1947. 2 Oktober ogé salah sahiji Poé Nasional India, nu miéling kalahiran Mahatma Gandhi, bapa India.
Kagiatan:Kagiatan Poé Republik utamana ngawengku dua bagian: parade militér jeung parade ngambang.Tilas nunjukkeun kakuatan militér India, sareng anu terakhir nunjukkeun karagaman India salaku nagara anu ngahiji.

Diédit ku ShijiazhuangWangjie


waktos pos: Jan-04-2022
+86 13643317206