Ngeunaan poé sukur!

NO.1

Ngan urang Amerika ngagungkeun sukur

Thanksgiving mangrupikeun liburan anu diciptakeun ku urang Amerika.Naon originalitas?Ngan urang Amerika anu kantos hirup.
Asal muasal festival ieu bisa disusud deui ka kawentar "Mayflower", nu mawa 102 Puritans anu religius persecuted di Britania Raya ka Amérika.imigran ieu lapar jeung tiis dina usum tiis.Ningali yén maranéhna teu bisa salamet, urang Indian pribumi ngahontal aranjeunna sarta ngajarkeun aranjeunna tani jeung moro.Éta aranjeunna anu adaptasi sareng kahirupan di Amérika.
Dina taun anu bakal datang, para imigran anu ngalambatkeun ngondang urang India pikeun ngagungkeun panén babarengan, laun-laun ngawangun tradisi "syukur".
* Éta ironis pikeun mikir ngeunaan naon anu dilakukeun ku imigran ka urang India.Malah dina taun 1979, urang India di Plymouth, Massachusetts nyandak mogok lapar dina Poé Thanksgiving pikeun protés ngalawan henteu ngahatur nuhun ka urang bule Amérika ka India.

NO.2

Sukur nyaéta libur panggedéna kadua di Amérika Serikat

Sukur nyaéta liburan panggedéna kadua di Amérika Serikat saatos Natal.Cara utama hajatan nyaeta reuni kulawarga dahar tepung badag, lalajo kaulinan maén bal, sarta ilubiung dina parade karnaval.

NO.3

Éropa jeung Australia henteu keur sukur

Urang Éropa teu boga sajarah indit ka Amérika lajeng dibantuan ku India, jadi ngan dina sukur.
Pikeun lila, lamun congratulate Britania dina sukur, aranjeunna bakal nampik dina haté maranéhanana-naon bangsat, nyabok dina raray?Anu sombong bakal langsung ngawaler, "Kami sanés ngan ukur festival Amérika."(Tapi dina taun panganyarna maranéhna ogé bakal nyekel up kalawan fashion nu. Konon 1/6 Britania ogé daék ngagungkeun sukur.)
Nagara-nagara Eropa, Australia sareng nagara-nagara sanés ogé ngan ukur pikeun Thanksgiving.

NO.4

Kanada sareng Jepang gaduh Poé Thanksgiving sorangan

Seueur urang Amerika henteu terang yén tatanggana, Kanada, ogé ngagungkeun Thanksgiving.
Poé Thanksgiving Kanada dilaksanakeun dina Senén kadua Oktober unggal taun pikeun miéling penjelajah Inggris Martin Frobisher anu ngadegkeun padumukan di tempat anu ayeuna Newfoundland, Kanada dina 1578.

Poé Syukuran Jepang nyaéta dina tanggal 23 Nopémber unggal taun, sareng nami resmina nyaéta "Hari Syukur Rajin-Hormat kana kerja keras, ngagungkeun produksi, sareng dinten apresiasi nasional."Sajarahna kawilang panjang, sareng éta mangrupikeun liburan statutory.

NO.5

Urang Amerika gaduh liburan sapertos kieu dina Thanksgiving

Dina 1941, Kongrés AS sacara resmi nunjuk Kemis kaopat Nopémber unggal taun salaku "Poé Syukur".Liburan sukur umumna lumangsung ti Kemis nepi ka Minggu.

Poé kadua Poé sukur disebut "Hideung Jumaah" (Hideung Jumaah), jeung poé ieu mimiti purchases konsumen Amérika.Senén salajengna bakal janten "Cyber ​​​​Senén", dinten diskon tradisional pikeun perusahaan e-commerce Amérika.

NO.6

Naha turki disebut "Turki"

Dina basa Inggris, Turki, nu paling kawentar piring sukur, collides jeung Turki.Naha ieu kusabab Turki beunghar ku turki, sapertos Cina beunghar ku china?
heueuh!Turki teu boga turki pisan.
Penjelasan anu populer nyaéta nalika urang Éropa mimiti ningali kalkun asli di Amérika, aranjeunna salah kaprah éta jinis manuk guinea.Dina waktos éta, padagang Turki geus diimpor manuk guinea ka Éropa, sarta maranéhanana disebut Turki coqs, jadi urang Éropa disebut guinea fowls kapanggih di Amérika "Turki".

Janten, patarosanna, naon anu disebut Turki kalkun?Aranjeunna nelepon deui-Hindi, nu hartina hayam India.

NO.7

Jingle Bells asalna lagu pikeun ngagungkeun sukur

Dupi anjeun ngadéngé lagu "Jingle Bells" ("Jingle Bells")?

Mimitina éta sanés lagu Natal klasik.

Dina 1857, hiji sakola Minggu di Boston, AS, hayang ngalaksanakeun Thanksgiving, jadi James Lord Pierpont nyusun lirik jeung musik tina lagu ieu, ngajar barudak nyanyi, terus nedunan Natal saterusna, sarta ahirna jadi populér sakuliah dunya. dunya.
Saha panulis lagu ieu?Anjeunna paman John Pierpont Morgan (JP Morgan, nami Cina JP Morgan Chase), saurang pemodal sareng bankir Amérika anu kasohor.

1

 

Diédit ku ShijiazhuangWangjie


waktos pos: Nov-25-2021
+86 13643317206